Mondays favorite, bramen-kersencrumble

2014-03-03In bijna 2 jaar zoveel recepten gemaakt, daar komen natuurlijk favorieten gerechten uit voort. Het zijn van die gerechten die je vaker maakt en die zo lekker zijn dat je ze graag nog een keer deelt. Vandaag deze heerlijke crumble, zo klaar, kan altijd en iedereen geniet ervan. Laten we kijken hoe je hem zelf kan maken. 8251985802_6f4ce1a7f4_c8251986556_4148c7e37f_c8250920711_69be53cecb_c2014-03-03

Ingrediënten
250 gram bramen diepvries, ontdooid
250 gram kersen diepvries, ontdooid
60 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram koude boter, in blokjes
100 gram rietsuiker
50 gam walnoten, gehakt
125 ml creme fraiche

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in een ingevette ovenschaal. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is. Meng de rietsuiker en de walnoten erdoor en verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de creme fraiche.

2 Comments Mondays favorite, bramen-kersencrumble

Geef een reactie