MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHI

MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHIDe Mexicaanse kip van Ottolenghi moet je een keer gemaakt hebben. Teminste als je indruk wilt maken op je gasten. Wat ik wel doe is de aardappeltjes even voorkoken, anders zijn ze niet helemaal gaar. Dat wat de eerste keer bij mij zo. Echt een aanrader dit recept.

MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHI MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHI MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHI

Print

MEXICAANSE KIP VAN OTTOLENGHI

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 3 chipotle pepers 30 minuten in kokend water, uitgelekt, zaden en stengels verwijderd
  • 3 tenen knoflook gepeld en grof gehakt
  • 2 1/2 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 75 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 1,75 kg kippenpoten met dijen en vel
  • 1 eetlepel cacao
  • 500 gram krieltjes gehalveerd
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 10 gram koriander fijngesneden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika’s gehalveerd op een bakplaat, ongeveer 30 minuten totdat ze zwart geblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je het velletje er makkelijk afhalen. Verwijder de zaadlijsten. Doe de gepelde paprika’s in een foodprocessor en voeg de kaneel, chili, knoflook, wijnazijn, suiker en 3 eetlepels olie, halve theelepel zout en drie eetlepels water toe. Maal dit fijn tot een saus en doe het in een grote schaal. Voeg de kip en chocolade toe en hussel goed door zodat de kip volledig bedekt is met saus. Doe de twee soorten aardappelen samen met de uien, olie, peper en zou in een andere ovenschaal en mix dit goed door elkaar. Doe de kip erbij. Leg de kip met het vel naar boven en bak 50 minuten in de oven totdat de kip gaar is. Serveer met koriander.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.