Meringues met frambozen en noten

Eiwitten kloppen in de KitchenAid is echt een fluitje van een cent. Het enige waar je goed op moet letten is dat de machine echt vetvrij is. Ik neem altijd een keukenrol met wat citroensap. Daar veeg ik alles goed schoon mee. Gevriesdroogde frambozen kon ik niet krijgen, dus heb ik diepvries frambozen gebruikt en dan wel iets minder dan vermeld staat in het recept hieronder. Daardoor werd de binnenkant wel iets stroperig, maar helemaal goed. Deze variant komt uit een Delicious van vorig jaar. Lekker!

Ingredienten
150 gram verse eiwitten, gesplitst (6 stuks)
150 gram kristalsuiker
300 gram poedersuiker, gezeefd
50 gram gevriesdroogde frambozen
100 gram amandelen
25 gram pistachenoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de amandelen op de bakplaat en rooster ze 8 minuten tot ze licht geroosterd zijn. Hak de pistachenootjes en de amandelen grof en laat ze afkoelen. Meng de noten met de frambozen. Temper de oven naar 95 graden. Klop de eiwitten schuimig en voeg al kloppend in delen de suiker toe. Klop tot het eiwit stijf is, maar niet vlokkig. Spatel dan luchtig in delen de poedersuiker erdoor. Spatel tweederde deel van het notenmengsel erdoor en vorm er bergjes van op de bakplaat. Bestrooi met de rest van het notenmengsel en bak ze in het midden van de oven in 60 minuten stevig en tot ze droog aanvoelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

1 Comment Meringues met frambozen en noten

Geef een reactie