MERINGUES MET FRAMBOZEN EN NOTEN

MERINGUES MET FRAMBOZEN EN NOTEN
Secuur werken en geduld hebben, dat is alles wat je nodig hebt voor het maken van een meringue. Het is zeker niet moeilijk. Mijn tip: haal de meringue net iets eerder uit de oven. Dan is de meringue nog zacht van binnen. Ik heb het vaker gemaakt met frambozen uit de diepvries, maar gelukkig kan je gevriesdroogde frambozen steeds vaker vinden in de supermarkt (bij de muesli). Het eindresultaat is een heerlijke tractatie voor bij de thee of koffie. MERINGUES MET FRAMBOZEN EN NOTEN MERINGUES MET FRAMBOZEN EN NOTEN

Print

MERINGUE MET FRAMBOOS EN PISTACHE

Author simkktnl

Ingrediënten

  • 150 gram verse eiwitten gesplitst (6 stuks)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 300 gram poedersuiker gezeefd
  • 50 gram gevriesdroogde frambozen
  • 100 gram amandelen
  • 25 gram pistachenoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de amandelen op de bakplaat en rooster ze 8 minuten tot ze licht geroosterd zijn. Hak de pistachenootjes en de amandelen grof en laat ze afkoelen. Meng de noten met de frambozen. Temper de oven naar 95 graden. Klop de eiwitten schuimig en voeg al kloppend in delen de suiker toe. Klop tot het eiwit stijf is, maar niet vlokkig. Spatel dan luchtig in delen de poedersuiker erdoor. Spatel twee derde deel van het notenmengsel erdoor en vorm er bergjes van op de bakplaat. Bestrooi met de rest van het notenmengsel en bak ze in het midden van de oven in 60 minuten stevig en tot ze droog aanvoelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.