MEATLESS MONDAY: Pasta met boerenkoolpesto

Pasta met boerenkoolpesto4Boerenkoolpesto? Ik kon me er niets bij voorstellen. Boerenkool stampot, die ken ik. Aan de slag ermee. Ik kocht verse boerenkool, maar zoals je zult zien in het recept, diepvries boerenkool kan ook prima. De smaak? Heerlijk. Ik zeg maken, simpel, snel, lekker en gezond. Fijne week!Pasta met boerenkoolpesto1 Pasta met boerenkoolpesto2 Pasta met boerenkoolpesto3 Pasta met boerenkoolpesto4Ingrediënten
300 g spaghetti
200 g boerenkool
65 gram pijnboompitten
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
80 g Pecorino, geraspt

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een half kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de overgebleven pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie.

1 Comment MEATLESS MONDAY: Pasta met boerenkoolpesto

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #11 - SimKookt

Geef een reactie