MEATLESS MONDAY: Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto1 Deze heerlijke pasta vond ik ooit in de RED. Hij is romig, smaakvol en zo klaar. Eigenlijk gewoon gezond, lekker en helemaal goed voor een maandag. Fijne week!Pasta met avocadopesto2 Pasta met avocadopesto3 Pasta met avocadopesto4

Ingrediënten
1 rijpe avocado, ontpit en zonder vel
Sap en fijne rasp van 1/2 citroen
1 teen knoflook
zout en peper
Klein bosje verse basilicum
25 gram geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
200 gram spaghetti

Bereiding
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en bewaar 2-3 eetlepels kookvocht in de warme pan. Maak intussen de pesto. Pureer de knoflook, citroensap en olijfolie in de keukenmachine glad. Voeg de avocado, basilicum, pijnboompitten, peper en zout toe, en pulseer alles tot een grove pesto. Meng met de gekookte spaghetti in de pan en dien direct op, bestrooid met fijne citroenrasp. (de hoeveelheden zijn voor 2 personen).

1 Comment MEATLESS MONDAY: Pasta met avocadopesto

Geef een reactie