MEATLESS MONDAY: Opgerolde lasagne met spinazie

Open lasagne met spinazie7Wat een geklieder was dit. Ik gebruikte diepvriesspinazie en dat zal ook de boosdoener zijn geweest. De vulling was te nat, daardoor was het lastig om de vulling op te rollen in de lasagne. Uiteindelijk werd het toch een heerlijk gerecht. Maar de volgende keer verse spinazie gebruiken. (Bron: Allerhande)Open lasagne met spinazie1 Open lasagne met spinazie2 Open lasagne met spinazie3 Open lasagne met spinazie4 Open lasagne met spinazie5Ingrediënten
2 tenen knoflook
500 gram kastanjechampignons
80 gram pijnboompitten
5 eetlepel olijfolie
1.2 kg bladspinazie
400 gram zachte geitenkaas
250 gram ricotta
1 mespunt nootmuskaat
375 gram verse lasagnebladen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en champignons in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 5 min. Neem uit de pan.Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de spinazie in delen toe. Ga door tot alle spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng de spinazie met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout. Kook de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een doek of dep ze droog. Bedek de bladen met de spinazievulling en rol op. Snijd de rollen doormidden en leg die met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bak 20 min. in de oven.

3 Comments MEATLESS MONDAY: Opgerolde lasagne met spinazie

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #12 - SimKookt

Geef een reactie