MEATLESS MONDAY: Klassieke spaghetti met tomaat

DSC_6763De herfst komt eraan, dat voel je en dat zie je. Maandag blijft maandag. Eerste dag van de week en we willen iets snels. Jamie doet het je voor. Weinig ingrediënten en zo klaar. Kom maar op met die herfst.DSC_6693DSC_6713DSC_6758DSC_6763Ingrediënten
2 tenen knoflook, geperst
1 rode peper, in kleine stukjes
Bosje basilicum, in reepjes
400 gram gedroogde spaghetti
1 blik tomatenstukjes
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet intussen een gote steelpan op matig vuur en giert er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicum bij en roer alles door elkaar. Doe er wanner de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om. Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper en toe.

1 Comment MEATLESS MONDAY: Klassieke spaghetti met tomaat

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #6 - SimKookt

Geef een reactie