MEATLESS MONDAY: Aubergine met tomaat en mozzarella

DSC_3747Natuurlijk houd ik van vis en vlees, maar ik eet het zeker niet iedere dag. Een lekkere maaltijd kan ook zonder . Voor het begin van deze week is dit een goed gezond idee en zeker het proberen waard. Klassiek, simpel en heerlijk. Ik proef, eet en geniet. Misschien iets voor jou?

DSC_3657 DSC_3667 DSC_3668 DSC_3684DSC_3747Ingrediënten
1 zakje rucola
2 bollen mozzarella
400 g tomatenblokjes
1 el gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 aubergines

Bereiding
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook aan. Voeg de oregano toe. Roer de tomatenblokjes erdoor, breng de saus aan de kook en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de aubergines in de lengte in 4 dikke plakken. Bestrooi met zout en laat ca. 10 min. liggen. Dep de aubergines droog met keukenpapier en bestrijk ze met de barbecuekwast aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Leg de aubergines in een hete grilpan. Gril aan beide kanten in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Serveer de aubergines op een grote schaal. Schep de tomatensaus eroverheen. Scheur de mozzarella erboven. Schep de rucola om met een beetje olijfolie en verdeel over de schaal.

Geef een reactie