MAROKKAANSE TOMATENSAUS

MAROKKAANSE TOMATENSAUS

Deze Marokkaanse tomatensaus van Annabel Langbein is eigenlijk heel makkelijk, je moet alleen een beetje geduld hebben.  Ingrediënten in een pan op het vuur en rustig laten pruttelen. Met deze saus kan je leuke recepten maken. Je kan de saus bijvoorbeeld gebruiken voor een gerecht met Marokkaanse eieren. Saus verwarmen, spinazie in de saus laten slinken, eitjes toevoegen en langzaam laten stollen. Hoe je de Marokkaanse tomatensaus maakt? lees verder.

MAROKKAANSE TOMATENSAUS
MAROKKAANSE TOMATENSAUS
TOMATENSAUS
MAROKKAANSE TOMATENSAUS
MAROKKAANSE TOMATENSAUS
MAROKKAANSE TOMATENSAUS
Print

MAROKKAANSE TOMATENSAUS

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 3-4 rode Spaanse pepers
  • 150 gram gram verse gember geschild en in blokjes
  • 2 bollen knoflook gepeld
  • 2 uien grof gehakt
  • 125 ml olijfolie
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 kilo tomaten in blokjes of 4 blikken tomaten op sap
  • 500 ml tomatensap of water
  • 125 ml rode wijnazijn
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 schil citroen geraspt
  • 1 eetlepel fijne zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 25 gram koriander gesnipperd
  • 1-2 theelepels chilivlokken

Bereiding

  1. Hak de Spaanse pepers in grove stukjes, doe ze met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een grove pasta. Doe de pasta in een grote pan. Doe er het komijn en venkelzaad bij en laat het mengsel terwijl je af en toe roert ongeveer 30 minuten op matig vuur bakken tot alles zacht is, heerlijk ruikt en begint te plakken. Doe er de tomaten, het tomatensap en de azijn, suiker, citroenschil , peper, zout, koriander en chilivlokken bij. Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren om te voorkomen dat de boel aanbrandt, tot hij een mooie dikke consistentie heeft, ongeveer 2 uur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.