Marokkaanse tomatensaus van Annabel Langbein

Deze Marokkaanse tomatensaus van Annabel Langbein is eigenlijk heel makkelijk, je moet alleen een beetje geduld hebben.  Ingrediënten in een pan op het vuur en rustig laten pruttelen. Met deze saus kan je leuke recepten maken. Uit het boek volgt komende week de Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus. Maar je kan de saus ook gebruiken voor Marokkaanse eieren. Saus verwarmen, spinazie in de saus laten slinken, eitjes toevoegen en langzaam laten stollen. kortom ideeën genoeg.

Ingrediënten
3-4 rode Spaanse pepers
150 gram verse gember, geschild en in blokjes gesneden
2 bollen knoflook, gepeld
2 uien, grof gehakt
2 rode paprika’s, grof gehakt
125 ml olijfolie
3 eetlepels gemalen komijn
2 theelepels venkelzaad
2 kilo tomaten, in blokjes of 4 blikken tomaten op sap 
500 ml tomatensap of water
125 ml rodewijnazijn
200 gram bruine basterdsuiker
Schil van 1 citroen geraspt
1 eetlepel fijne zwarte peper 
1 eetlepel zout
25 gram gesnipperde koriander
1-2 theelepels chilivlokken

Bereiding
Hak de Spaanse pepers in grove stukjes, doe ze met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een grove pasta. Doe de pasta in een grote pan. Doe er het komijn en venkelzaad bij en laat het mengsel terwijl je af en toe roert ongeveer 30 minuten op matig vuur bakken tot alles zacht is, heerlijk ruikt en begint te plakken. Doe er de tomaten, het tomatensap en de azijn, suiker, citroenschil , peper, zout, koriander en chilivlokken bij. Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren om te voorkomen dat de boel aanbrandt, tot hij een mooie dikke consistentie heeft, ongeveer 2 uur.

2 Comments Marokkaanse tomatensaus van Annabel Langbein

  1. Anonymous

    Mooie website heb je en heerlijke recepten, die door de foto’s meteen een stuk meer ‘doenbaar’ lijken.
    Bij dit recept mis ik in de ingredientenlijst het aantal uien.

    Reply

Geef een reactie