MARCH: Gordon Ramsay’s hamburger

by simkktnl

Gordon Ramsay's hamburger

Ik kijk graag kookprogramma’s. Toen ik de hamburger van Gordon Ramsay voorbij zag komen en iedereen zag genieten, ben ik op zoek gegaan naar het recept van dit toppertje. Gevonden, en wel hier. Maar wat is dit een simpele ingrediëntenlijst? Toch benieuwd hoe die hamburger zal smaken.

Gordon Ramsay's hamburger

Alles in een kom en goed mengen. Nu vond ik dat het redelijk nat bleef en toch wilde ik het orginele recept aanhouden. Wat doe je dan? Ik heb het gehaktmengsel gewoon een half uur in de koelkast laten opstijven. Ik geloof dat het niet echt geholpen heeft. Echt, ik heb ze niet plat geslagen of ook maar iets verplaatst. Toen de eerste uit elkaar viel baalde ik wel even. Maar ach, ze blijven ook niet heel in je maag. Gewoon doorgaan. De hamburgers zagen er niet zo goed uit, maar de smaak was geweldig. Dit ga ik nog een keer proberen. Nog even goed het recept doornemen en als ze dan weer uit elkaar vallen, het maakt mij niets uit. Ze zijn goddelijk. Thanks Gordon Ramsay!

Gordon Ramsay's hamburger Gordon Ramsay's hamburger Gordon Ramsay's hamburger Gordon Ramsay's hamburger

Ingredienten
500 gram rundergehakt
zout en peper
1 ½ theelepel Dijon mosterd
Worcestersaus
2 eidooiers
3 eetlepels ketchup
2 rode uien, gesnipperd
Broodjes
Sla
Tomaat

Bereiding
Meng de het gehakt met de Dijonmosterd, eidooiers, ketchup, uien en een paar druppels Worcestersaus goed doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol er ballen van en druk ze een beetje plat zodat je een hamburger krijgt. Verhit de grillpan, en bak de hamburgers ongeveer 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Druk ze niet extra plat en beweeg ze niet door de pan, dan kruimelen ze. Snijd de broodjes open en en leg op het onderste deel de sla, vervolgens de hamburger, daarna de tomaat en de bovenkant van het broodje.

You may also like

6 comments

Koshka 13 november, 2015 - 10:28

Beste simkktnl,

De rede dat je mengel te nat was, is dat je waarschijnlijk gehakt uit een Nederlandse supermarkt hebt gebruikt.

Volgens de Nederlandse voedsel- en warenwet mag er in het vlees een bepaald percentage water zitten. Dat is in Nederland vrij hoog. Waardoor gehakt tijdens het bakken vaak zwemt.

Probeer eens gehakt van bv. de Aldi of Lidl.
In Duitsland is het percentage water in voedsel veel lager.

Ik heb zelf gehakt van de Aldi gebruikt. Bij mij bleef de burger heel, en smaakte inderdaad heerlijk.

Reply
simkktnl 13 november, 2015 - 17:48

Hi Koshka, Bedankt voor de tip. Ik vind de burger heerlijk en ik ga zeker het gehakt van de Lidl eens proberen. Groet, Simone

Reply
Monique 2 maart, 2016 - 09:41

Wil je burger zeker gaan proberen maar vind het lastig om de hoeveelheid peper en zout in te schatten. Iemand een ideetje?

Reply
simkktnl 4 maart, 2016 - 07:18

Hi Monique, eigenlijk doe ik dat op gevoel. Smaken verschillen. Ik doe altijd liever iets minder dan iets te veel. Groet, Simone

Reply
Carolien 12 april, 2016 - 21:39

Zou je niet gewoon een beetje paneermeel toe kunnen voegen zodat het wat steviger wordt?
Groetjes carolien

Reply
simkktnl 13 april, 2016 - 05:36

Hi Carolien, een beetje paneermeel helpt. Doe ik nu ook. Groet, Simone

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.