Mams carpacciorolletjes

by simkktnl

DSC_7502

Maak een recept uit je jeugd. Dus op naar mams voor recepten  (bucket list). Het is al leuk om herinneringen op te halen over wat wij aten. Allerlei schriften vol met aantekeningen meegenomen. Ze zat met een aantekenboekje voor de tv en schreef de recepten op die ze zag.  Dit recept komt ook uit een van die programma’s. Welk programma het is geweest kan ik niet meer terug vinden. Ze maakte deze heerlijke rolletjes als we een etentje hadden, een mooi voorgerecht. Ik kan me nog herinneren dat iedereen het heerlijk vond. Dus aan de slag ermee en weer vindt iedereen het heerlijk. Het is eigenlijk geen recept, beejte vlees, kruidenkaas, pijnboompitten en geraspte kaas, maar het ziet er feestelijk uit en is  gebleken anno 2014 nog steeds een succesnummer.DSC_7371 DSC_7381 DSC_7386 DSC_7490DSC_7502Ingrediënten
1 ons carpacio per persoon
1 bakje paturain
pijnboompitten
Parmezaanse kaas

Bereiding
Leg het vlees op een stukje vershoudfolie. Smeer de paturain dun uit op het vlees. Strooi er wat kaas en geroosterde pijnboompitten over en rol ze strak op. Verpak ze in het verhoudfolie. Leg ze in de diepvriezer. Zodra ze bevroren of half bevroren zijn kun je ze snijden in dunne plakjes.

 

You may also like

2 comments

Danielle 24 februari, 2014 - 17:26

Ze lijken mij erg lekker! Altijd leuk de recepten uit je jeugd.

Reply
Judith 24 februari, 2014 - 18:45

Wat een leuk idee, ik heb ook een paar favorieten die mijn moeder en zelfs mijn oma al maakte. Ik vraag mij altijd af wat mijn eigen kinderen zich zullen herinneren als de smaak van vroeger. Zeker als je erg van koken houdt en steeds andere recepten probeert kan het best moeilijk zijn om tot echte klassiekers te komen. Maar misschien is het ook wel zo dat je eigen moeder (of vader natuurlijk) bepaalde recepten ook gedurende een bepaalde periode wat vaker maakte… Wat denken jullie?

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.