Makkelijke saucijzenbroodjes

De saucijzenbroodjes van Yvette van Boven blijven mijn favorieten. Maar weinig tijd en veel te doen, dan moet je deze eens proberen. Een lekker gekruid worstje gebruiken en je krijgt een heerlijk hapje. Keuze genoeg bij de slager.

Ingredienten
400 gram verse worst of saucijzen
2 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
4 velletjes bladerdeeg

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Snijd de plakjes in twee. Duw het vlees uit het velletje van de worst. draai van het vlees dunne langwerpige worstjes van 12 cm. Leg het worstje aan een zijde van het bladerdeeg. Strooi er de rozemarijn over en rol het op. Snijd eventueel de broodjes door. Zorg ervoor dat je de naad goed dicht duwt, anders breekt die open in de oven. Leg de sacijzenbroodjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Kwast er vervolgens het los geklopte ei over. Bak de saucijzenbroodjes  in 20-25 minuten goudbruin.

Geef een reactie