Mahogany rice salad, zwarte rijstsalade

DSC_4544Er staat ons de komende weken veel lekkers te wachten. Dus vandaag doen we nog maar even gezond. Geen idee meer hoe ik op de website kwam, maar wat een leuke recepten staan er op de site van www.casayellow.com . Ik had de rijst al zien liggen bij de biologische winkel. Na het lezen van het recept, wilde ik dit meteen maken. Wat een heerlijke zwarte rijstsalade, die heeft niet veel nodig. Daarnaast ziet het er heerlijk uit, is heel gezond  en zo klaar. Wat wil je nog meer?

DSC_4498 DSC_4513 DSC_4536 DSC_4544DSC_4549

Ingrediënten
1/2 Cup zwarte rijst mahonie (of zwarte japonica) rijst
3 Cups water
3/4 Cups gehakte rode ui
1 Cup cherry tomaten, gehalveerd
1 Cup sperziebonen, uiteinden verwijderd en in stukjes
1 1/2 Cup gehakte verse peterselie
voor vinaigrette
1/4 Cup olijfolie
sap van 1 citroen,
2-3 lente-uitjes, gehakte
zout en gemalen peper

Bereiding
Doe de rijst met de 3 cups water in een grote pan en breng aan de kook, roer een paar keer goed door. Als het aan de kook komt, verlaag de temperatuur en kook 4-50 minuten, totdat de rijst gaar is. Giet af en laat afkoelen. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar, giet af en zet opzij. Maak de vinaigrette, vermeng alle ingrediënten door en breng op smaak met peper en zout. Hussel de gekoelde rijst, groenten en vinaigrette goed door elkaar en klaar ben je.

Geef een reactie