Maaltijdsoep van wintergroenten

DSC_5811Voor het eerste dieetrecept voor de Bucket List 2014 ben ik in mijn boekenkast gedoken op zoek naar dieetboeken. Ik moet tot de conclusie komen dat ik er best een aantal heb. Uit veel van die boeken heb ik nooit wat gemaakt. Dus nu maar eens aan de slag ermee. Het eerste dieetboek recept komt uit “Wat je eet ben jezelf”. Best een oud boek (uit 2006), maar staat wel vol met recepten die goed te maken zijn en best lekker. Er hoeft niet apart gekookt te worden, het hele gezin kan ervan mee eten. Het is opgedeeld in maanden, zodat je ook de seizoensproducten kunt gebruiken. Deze soep komt natuurlijk uit de maand januari. Echt een lekkere soep. Je bent even tijd kwijt aan het snijden van alle groente maar dan heb je wel een heerlijke gezonde maaltijdsoep.DSC_5754 DSC_5770 DSC_5787

DSC_5811Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 grote prei, schoongemaakt, in dunne ringen
1 teen knoflook, gepeld en geperst
250 gram wortel in blokje
250 gram koolrabi in blokjes
350 gram pompoenvlees in blokjes
1 laurierblad en enkele takjes peterselie, tijm, samengebonden
600 ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
mespuntje suiker
peper
gehakte verse peterselie

Bereiding
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Roer de ui en prei erdoor en fruit ze 3 minuten. Roer de knoflook erdoor en verwarm alles al roerend nog 2-3 minuten of tot de ui zacht en glazig is. Doe de schoongemaakte wortel, koolrabi en pompoen in de pan en verwarm ze al roerend 3 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de kruiden toe, roer de bouillon erdoor met de tomaten en hun sap, de suiker en peper naar smaak. Breng alles langzaam aan de kook, temper het vuur, leg het deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn. Neem de kruiden eruit en proef of de smaak goed is. Schep de soep in kommen, strooi de peterselie erover en geef er broodjes bij.

 

 

Geef een reactie