LUNCH: Stokbrood met gegrilde aubergine

DSC_4770Er gaat wel eens wat mis. Had ik een heerlijke pesto gemaakt,  de aubergine gegrild, het broodje belegd en hoppa de oven in. En toen vergat ik dat grillen heel snel gaat.  En ja hoor, het broodje was verbrand. Gelukkig was het middenstuk nog prima en erg lekker. Ik maak hem zeker nog eens, heerlijk (bron: ZTRDG.nl)DSC_4721DSC_4722DSC_4763

Bereiding
1 stokbrood
4 el verse pesto
1 aubergine
scheutje olijfolie
4 tomaten,
peper en zout
175 g geitenbrie in plakjes

 

Ingrediënten
Verwarm de ovengrill voor op middelhoge stand. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de aubergine in de lengte in ½ cm plakken. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze aan beide kanten op hoog vuur tot ze zacht worden. Bestrooi ze met peper en zout. Halveer het stokbrood in de lengte en door midden. Rooster de 4 helften op de snijvlakken in de grillpan. Besmeer ze royaal met pesto, beleg ze met de gegrilde aubergine, tomaat en daar bovenop de plakjes brie. Laat de kaas onder de grill licht smelten. Varieer met groenten, bijvoorbeeld courgette in plaats van aubergine. Beleg de pesto met in dunne plakjes gesneden gegrilde kipfilet en beleg verder zoals beschreven

 

Geef een reactie