LOW ON CALORIES: Courgette salade met rucola en walnoten

DSC_1184Rauwe courgettes? Meestal grill, bak of blancheer ik ze even, maar wist je dat ze rauw ook lekker kunnen zijn? Met de heerlijke warme zomerse dagen in het vooruitzicht maak ik graag salades. Ik probeer ze allemaal uit. Deze salade met de in knoflook en olie gemarineerde courgettes is het een lekkere verassing en komt zeker op mijn favorietenlijstje.

DSC_1167DSC_0978DSC_0993DSC_1158DSC_1184Ingrediënten
4 courgettes
3/4 dl olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
70 gram halve walnoten
60 gram rucola
4 eetlepels balsamico glazuur

Bereiding
Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze over de lengte in flinterdunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf. Leg ze in een grote kom. Giet de olie erover met de knoflook en walnoten, strooi er zout en peper over en meng alles luchtig door elkaar. Laat alles 20 minuten marineren in de koelkast. Schik de gemarineerde plakken courgette op een grote schaal en strooi de rucola erover. Besprenkel ze met balsamico glazuur en laat de salade voor het opdienen nog 5 minuten staan.

Geef een reactie