LOVE YOUR VEGGIES: Aubergine, courgette, tomaat & mozzarella

DSC_7846
Ik heb al eerder een soortgelijk groentegerecht gemaakt, maar dat was een bijgerecht. Nu kwam ik deze tegen en die is eigenlijk wel geschikt als een volledige maaltijd. En wat ziet het er leuk uit. Super makkelijk en zo gemaakt. Alleen even de aubergine in zout leggen om het overtollige vocht eruit te krijgen. Daarna is het een fluitje van een cent. Je zult je gasten verrassen met zo’n mooie gezonde ovenschotel. (Bron: Pascal Naessens)IMG_9124 DSC_7825 DSC_7826 (1) DSC_7847 DSC_7876 (1)

Ingrediënten
2 tomaten
1 courgette
1 aubergine
2 bollen mozzarella
1 handvol pijnboompitten
3 eetlepels balsamicoazijn
Zout

Bereiding
Haal eerst het vocht uit de aubergine. Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze aan beide kanten met zeezout. Leg ze tussen keukenpapier en leg er 2 borden op. Laat 10 minuten liggen. Veeg het zout er goed af met een stukje papier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd intussen de ander groenten en de mozzarella in plakken. Wrijf de plakjes aubergine en courette goed in met olijfolie en kruid met peper. Rangschik de groenteplakken en de mozzarella achter elkaar in een vuurvaste schaal. Giet de balsamico azijn over de groenten. Strooi er pijnboompitten over. Zet 30 minuten in de oven.

Geef een reactie