LOVE SEAFOOD: Tartaar van gebakken gamba’s

IMG_2556Ik kon geen gamba’s krijgen bij de supermarkt, dus heb ik ze vervangen door gepelde grote garnalen uit het diepvriesvak. Dat gaat ook prima. Samen met de knoflooktoast is dit eentje die op mijn favorietenlijst komt. (Bron: Gartine -Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks) Volgens het kookboek is het ook heerlijk lauwwarm uit de keukenmachine zo door de pasta. Het is het proberen waard.
DSC_9884 DSC_9885 DSC_9904 DSC_9914 DSC_9924 IMG_2556Ingrediënten
500 gram gamba’s, gepeld
1 1/2 eetlepel olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel zout
Peper
15 gram fijngesneden bieslook
15 gram fijngesneden platte peterselie
50 gram augurken, fijngesneden
100 gram mayonaise
8 sneden stokbrood
1 teentje knoflook

Bereiding
Neem een schone keukendoek en leg daar de gamba’s op en dep ze goed droog. Verwarm in een koekenpan op hoog vuur de olie. Wanner de olie goed heet is, mogen de gamba’s in de pan. Bak ze aan beide kanten ongeveer drie minuten of tot ze mooi roze zijn en voeg als laatste de knoflook toe. Bak deze nog even mee. Strooi wat zout en peper over de gamba’s. Doe de gamb’s samen met het vet en aanbaksel uit de pan in een keukenmachine. Voeg de kruiden en de mayonaise toe. Pulseer een paar keer, zodat alle ingrediënten vermengd zijn, maar niet te lang. Het moet een grove tartaar worden. Doe de gambatartaar in een kom en roer er de augurk doorheen. Proef of er nog wat zout bij moet. Toast het brood en smeer dit licht in met wat knoflook. Smeer er de tartaar op.

Geef een reactie