LOVE POTATOES: Ovengebakken aardappels met pancetta

Ovengebakken aardappels met pancettaWe eten steeds minder aardappels. Zoete aardappels des te meer. Natuurlijk vind ik de zoete aardappel lekker. Maar die gewone Hollandse aardappel is ook heerlijk. Je kan met een paar ingrediënten aardappel tot een super gerechtje maken. Dit hussel je in een ovenschaal, de oven in en genieten maar. Kom maar op met die aardappel gerechtjes.(Bron: Bill’s Italian Basics)Ovengebakken aardappels met pancetta Ovengebakken aardappels met pancetta Ovengebakken aardappels met pancetta Ovengebakken aardappels met pancetta
Ovengebakken aardappels met pancettaIngrediënten
3 eetlepels olijfolie
220 gram pancetta, fijngehakt
1 kg aardappels, in grove stukken
6 tenen knoflook, ongepeld, gekneusd
1 ui in parten
4 takken rozemarijn

Bereiding
Verhit de oven tot 200 graden. Verhit de olie in de braadslee. Doe de pancetta erin en bak hem 2 minuten tot het vet eruit loopt en het spek gaat kleuren. Draai het vuur hover, schep de aardappels door de pancetta tot ze zondom met een laagje vet zijn bedekt. Bak ze 2-3 minuten rondom. Strooi de knoflook, ui-parten en rozemarijn met wat zeezout en versgemalen peper over de aardappels. Zet de braadslee in de oven en bak de aardappels 1 uur, controleer ze en schud de braadslee regelmatig om.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.