WITH LOVE FROM JAPAN: Sashimi met zeewier-azijndressing

DSC_7141Deze staat met stip op nummer 1 in mijn recepten. Wat lekker. Dit heerlijke gerecht is zo klaar en het geheim zit hem in de dressing. Heel feestelijk en goddelijk. Genieten maar! (Bron: Wat Katie Eet)DSC_7099 DSC_7110 DSC_7122 DSC_7141Ingrediënten
Zalmfilet in dunne reepjes
Dressing
1 eetlepel rijstwijn azijn
1 eetlepel apelcider azijn
80 ml lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 rode chilipepers, in hele dunne ringetjes
1 lente-ui, in hele dunne ringetjes
1 vel nori, fijn verkruimeld
sesamzaadje, voor garnering

Bereiding
Begin met de dressing. klop met een vork alle azijn, de sojasaus en de sesamolie door elkaar. Voeg de chilipeper, lente-ui en nori toe en zet de dressing 30 minuten apart. Leg de porties in kleine schaaltjes (ik gebruikte 1 grote schaal). schep er 1-2 theelepels dressin over en garneer de sashimi met de ringetjes chilipeper en sesamzaadjes.

Geef een reactie