LOVE FISH: Zalmcarpaccio met chili en oregano

DSC_2067Simpel, licht en zo heerlijk. Iedereen moet dit toch lekker vinden? Bijna iedereen. Een paar ingrediënten en de koelkast doet de rest. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en iedere keer is het weer een feestje op mijn bord. Niet geheel onbelangrijk, heel gezond..
DSC_2009DSC_2033DSC_2023Ingredienten
700 gram zalmfilet, met vel
15 cherrytomaatjes, gehalveerd
5 eetlepels vergeperst citroensap
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
3 eetlepels verse oreganoblaadjes
zout

Bereiding
Leg de zal op een snijplank met het vel onder. Snijd de filet met een lang dun fileermes over de lengte in zo dun mogelijke plakken. Gooi het vel weg. Leg de plakken zalm naast elkaar op een grote, koude serveerschaal. Knijp met de vingertoppen het sap en de pul uit de halve tomaatjes over de vis. Strooi ook de velletjes over de vis. Besprenkel de zalm met citroen en olijfolie en bestrooi met zout, chilivlokken en oreganoblaadjes. Zet de schaal afgedekt met plasticfolie 20 minuten in de koelkast tot de vis ondoorschijnende is.

1 Comment LOVE FISH: Zalmcarpaccio met chili en oregano

  1. Pingback: BIRTHDAY WEEKEND: Snapshots | SimKookt

Geef een reactie