LOVE FISH: Tijgergarnalen met Chili-knoflookboter

IMG_5638Dol op garnalen, maar dat schoonmaken van die darmkanalen blijft altijd een klusje. Maar als ik het dan ik keer maak, is het smullen geblazen. Deze chili-knoflookboter is goddelijk. Toch iets vaker maken? IMG_5626IMG_5631IMG_5634IMG_5638Ingrediënten
8 grote of 24 kleine rauwe tijgergarnalen, gepeld en zonder darmkanaal
2 eetlepels olijfolie
85 gram boter
1 rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Klein handje peterselieblad, fijngesneden
Sap en geraspte schil van 1 limoen
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding
Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een koekenpan met een dikke bodem op een matig vuur. Voeg de garnalen toe zodra de boter schuimt en bak ze 4 minuten. Voeg vervolgens de chilipeper, knoflook en peterselie toe en schep nog 1-2 minuten om. Bestrooi met zout en peper naar smaak, voeg een paar druppels limoensap en de rasp toe en serveer direct.

Geef een reactie