LOVE FISH: Mosselen uit de oven

IMG_4986Ik ben gek op mosselen en eet ze bijna altijd op de klassieke manier. Mosselen uit de oven leek mij leuke variatie. En ik kreeg gelijk, het was heerlijk. Het is een voorgerecht of leuk om bij de borrel te serveren. Fijn weekend!IMG_4975IMG_4976IMG_4977IMG_4982Ingrediënten
1,5 kg mosselen
200 gram focaccia van een paar dagen oud
300 ml milde olijfolie
2 tenen knoflook, gekneusd
Peperoncino (gedroogde pepertjes)
5 tomaten op sap uit blik
100 ml witte wijn
1 bosje bladpeterselie

Bereiding
Verwijder mosselen waarvan de schep kapot is of die na een korte tik op het werkvlak niet sluiten. Kook de mosselen in een ruime pan een paar minuten in eigen wicht, tot ze opens taan. Haal van het vuur en verwijde de lege helft van elke schelp. Scheur het brood in grove kruimels. Verhit 200 ml olijfolie met 1 teen knoflook en peperoni, laat de knoflook licht kleuren voeg het broodkruim toe en bak het goudbruin. Breng op smaak met zout en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie, voeg het overgebleven teentje knoflook toe, bak 2-3 minuten en voeg dan de tomaten toe en de witte wijn. Snijd de stelen fijn van de peterselie en voeg toe aan de saus bewaar het blad, breng op smaak met peper en zout. Kook de saus op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten in. Verwarm de oven voor op 200 graden. leg de mosselen in de schelphelft op de bakplaat. Verdeel de saus erover en daarna het broodkruim. Bak de mosselen in 5-10 minuten goudbruin. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Geef een reactie