LOVE FISH: Carpaccio van zalm met oosterse saus

by simkktnl

Carpaccio van zalm met oosterse sausSoms wijzig ik een recept omdat ik iets niet zo lekker vind en soms omdat ik het simpelweg niet in huis heb. Deze keer vervang ik de asperges voor komkommer. In plaats van pinda’s gebruikte ik sesamzaadjes. De gerookte zalm heb ik vervangen door een verse zalmmoot die ik in plakjes sneed. De frisheid van de komkommer gaat prima samen met de zalm en de oosterse dressing.  En die dressing was een topper en gaat op mijn lijst favorieten.

Carpaccio van zalm met oosterse saus Carpaccio van zalm met oosterse saus Carpaccio van zalm met oosterse sausIngrediënten
300 gram rauwe zalm in plakjes
1 komkommer in dunne slierten
Saus
1 limoen
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 stuk gember van 2 cm
1 teentje knoflook
1 klein bosje bieslook

Bereiding
Maak eerst het sausje. Rasp de gember en pers de knoflook uit in een kommetje. Snipper de bieslook fijn en roer dit samen met het sap van een halve limeon, de sesamolie en de sojasaua tor een dressing. Schik de plakken zalm op een groot bord. Leg de komkommerslierten boven op de zalm. Giet de dressing erover en genieten maar.

You may also like

2 comments

Maaike 27 mei, 2015 - 08:38

Hmm dit ziet er heerlijk uit!

Reply
CHRISTMAS INSPIRATION: Voorgerecht | SimKookt 13 december, 2016 - 08:06

[…] Een carpaccio van zalm is altijd een lekker voorgerecht. De dressing is echt een topper. De enige wijziging die ik gemaakt heb is de pinda’s vervangen door sesamzaadjes. Te lekker dit! Het recept vind je hier […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.