Soms wijzig ik een recept omdat ik iets niet zo lekker vind en soms omdat ik het simpelweg niet in huis heb. Deze keer vervang ik de asperges voor komkommer. In plaats van pinda’s gebruikte ik sesamzaadjes. De gerookte zalm heb ik vervangen door een verse zalmmoot die ik in plakjes sneed. De frisheid van de komkommer gaat prima samen met de zalm en de oosterse dressing. En die dressing was een topper en gaat op mijn lijst favorieten.
Ingrediënten
300 gram rauwe zalm in plakjes
1 komkommer in dunne slierten
Saus
1 limoen
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 stuk gember van 2 cm
1 teentje knoflook
1 klein bosje bieslook
Bereiding
Maak eerst het sausje. Rasp de gember en pers de knoflook uit in een kommetje. Snipper de bieslook fijn en roer dit samen met het sap van een halve limeon, de sesamolie en de sojasaua tor een dressing. Schik de plakken zalm op een groot bord. Leg de komkommerslierten boven op de zalm. Giet de dressing erover en genieten maar.
2 comments
Hmm dit ziet er heerlijk uit!
[…] Een carpaccio van zalm is altijd een lekker voorgerecht. De dressing is echt een topper. De enige wijziging die ik gemaakt heb is de pinda’s vervangen door sesamzaadjes. Te lekker dit! Het recept vind je hier […]