LOOKING GOOD: Plaattaart met tomaat & Courgette

Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette5Deze keer een eigen recept. Een kleurrijke taart met geitenkaas, tomaat en courgette. Het ziet er heerlijk uit, al zeg ik dat zelf. Maar de smaak is net zo belangrijk en die is echt goed. De bodem is van bladerdeeg, daar moet je wel even op letten. Vooral het middelste gedeelte van de taart kan nog niet gaar zijn. Dus nog even doorbakken tot die ook gaar is. Eet smakelijk. 

Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette1Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette2Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette3Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette4Plaattaart geitenkaas, tomaat en courgette5Ingrediënten
9 plakken bladerdeeg ontdooid
200 gram zachte geitenkaas
2 teentjes knoflook, uitgeknepen
1 ei
1 courgette, in dunne plakken
4 tomaten, in dunne plakken
Zout en peper

Bereiding
Leg de plakken bladerdeeg dakpangewijs op een ingevet bakpapier op een bakplaat. Meng de geitenkaas, knoflook en het ei tot een smeuig geheel en zet opzij. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer de het geitenkaasmengsel uit over het bladerdeeg, laat de randen vrij. Leg de tomaat en courgette plakken om en om op het mengsel. Strooi wat zout en peper over de taart en bak de taart in 25-30 minuten gaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.