HOOFDGERECHT: Linzensalade met mosterd en tomaten

DSC_7818Ik had nog nooit een gerecht gemaakt met linzen. Het zag er zo lekker uit, dus gemaakt. En het smaakt net zo lekker als het eruit ziet. Boordevol eiwitten en veganistisch. Komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Je kunt het als een bijgerecht serveren, maar ook lekker met een gepocheerd ei als hoofdgerecht. Alweer een leuk recept uit haar boek.DSC_7774 DSC_7779 DSC_7784 DSC_7818Ingrediënten 
190 gram linzen
Grof zeezout
1 eetlepel dijon mosterd
1 eetlepel grove mosterd
het sap van 1/2 citroen
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui, gesnipperd
125 gram kleine kerstomaten
10 gram bladpeterselie, grof gehakt

Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook, voeg de linzen toe. Zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en zet apart. Klop in een kom een mengsel van beide soorten mosterd, citroensap, azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de ui, tomaten en peterselie. Breng op smaak met zout desgewenst nog wat citroensap of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een half uur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

5 Comments HOOFDGERECHT: Linzensalade met mosterd en tomaten

  1. Nigel

    Wordt hier binnenkort gemaakt!
    Zie ik het goed dat je ook citroenRASP door de dressing hebt gedaan?

    Reply
  2. Nigel

    Supersalade!
    Gaan we onthouden voor als de hondsdagen weer aanbreken, de lastigste kookperiode wat mij betreft.

    Reply
  3. Pingback: MIJN KOOKBOEKEN: (H)eerlijk | SimKookt

Geef een reactie