LINZENSALADE MET MOSTERD EN TOMATEN

LINZENSALADE MET MOSTERD EN TOMATEN

linzen kooken voor de LINZENSALADE MET MOSTERD EN TOMATEN dressing voor de LINZENSALADE MET MOSTERD EN TOMATEN LINZENSALADE MET MOSTERD EN TOMATEN
Deze linzensalade is érg lekker en is zowel geschikt als hoofd- bij- of als buffetgerecht. Ik maak het graag als een snelle lunch. Weinig ingredienten, en zo klaar. De smaak is heerlijk door de…… (gwenet paltrow heerlijk)

Print

LINZENSALADE MET TOMATEN EN MOSTERD

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 190 gram linzen
  • grof zeezout
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 citroen het sap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 125 gram kerstomaten
  • 10 gram bladpeterselie grof gehakt

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de linzen toe. Zet het vuur halfhoog en kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en zet apart. Klop in een kom een mengsel van beide soorten mosterd, citroensap, azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de ui, tomaten en peterselie. Breng op smaak met zout desgewenst nog wat citroensap of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een half uur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.