LIMOEN-KNOFLOOK GARNALEN

by simkktnl
LIMOEN-KNOFLOOK GARNALEN

Of het nou 30 graden buiten is of min 10, garnalen kunnen eigenlijk altijd. En zeker in combinatie met limoen, knoflook en chilipeper. Dit heerlijke recept vond ik in het boek Simpel & Snel van Janneke Philippi. Wat de titel al zegt, dit is zeker simpel en snel. Maar niet onbelangrijk ongelofelijk lekker. Een top gerecht voor bij de borrel of je BBQ. Zeker het proberen waard.

Print

LIMOEN-KNOFLOOKGARNALEN

Ingrediënten

  • 500 gram grote rauwe garnalen ontdooid
  • 1 limoen sap en rasp
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Dep de garnalen droog en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Rooster de garnalen in de oven 15 minuten gaar. (opletten: te gaar is taai). Klop ondertussen een marinade van het sap en de rasp van de limoen, het geperste teentje knoflook, de chilivlokken en de overige 6 eetlepels olijfolie. Schep de garnalen op een schaal en meng met de marinade.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.