LET’S BBQ: Gemarineerde chicken wings

IMG_4662Het is begin september en we krijgen nog een beetje zomer cadeau. Dus de BBQ nog maar een keer aan? Deze marinade is een familierecept van een collega. Familierecepten zijn vaak de beste recepten. Alle ingrediënten zijn in grammen, een beetje vreemd, maar pak een weegschaal en weeg het gewoon af. Het is heerlijk. Orgineel bak je ze in een pan, maar ook prima voor op je BBQ. Een nachtje in de marinade laten liggen geeft het beste resultaat. Geniet ervan.

IMG_4587IMG_4604IMG_4662Ingrediënten
1 kilo kippenvleugels
6 teenjes knoflook
50 gram limoensap
70 gram sojasaus
70 gram honing
50 gram olijfolie
zwarte peper

Bereiding
De marinade samen met de kippenvleugels in een plastic zak doen en minimaal een half uur marineren. Ik heb ze een hele nacht in de koelkast laten rusten. In een grote koekenpan de kippenvleugels bakken. ik heb ze na 10 minuten overgoten met de marinade en tijdens het bakken de marinade steeds met een lepel over de vleugels gegoten, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Geef een reactie