LEMONCURD KOEKJES

by simkktnl
LEMONCURD KOEKJES

Van nature zijn zandkoekjes natuurlijk het meest speciale koekje wat je kan maken. Daarom is het leuk er extra ingrediënten aan toe te voegen zoals een lekkere jam. De jam zorgt ervoor dat je koekje minder droog is en ook ziet het er nog lekkerder uit. Je kan hiervoor verschillende soorten jam gebruiken. Deze worden extra fris van smaak door het gebruik van Lemoncurd. Een koekje wat je samen met je kinderen kan maken, laat ze hun eigen duim gebruiken voor het kuiltje, dat maakt het extra leuk. (Bron: Simpel & Snel – Janneke Philippi & Delicious)

Print

LEMONCURD KOEKJES

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • mespuntje zout

Bereiding

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de boter, de suiker, het ei, de bloem, de pakpoeder en een mespuntje zout.

  2. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Vorm van het deeg 20 balletjes. Druk ze iets plat en leg ze op de bakplaat. Druk met je duim in elk koekje een kuiltje. Vul elk kuiltje met een lepeltje lemoncurd.

  4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten goudgeel en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.