LEFTOVERS: Marokkaanse wortelsoep

Marrokaanse wortelsoep3Wat doe je als je nog wat gekookte wortelen over hebt? Dan maak je soep. En wat voor een soep, simpel, vol van smaak en gewoon heerlijk. Een aanrader!Marrokaanse wortelsoep1 Marrokaanse wortelsoep2 Marrokaanse wortelsoep3

Ingrediënten
1 liter groentebouillon
450 gram gekookte wortels
1 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel cayenne peper
¼ theelepel allspice
200 ml magere yoghurt
Handje pompoenzaadjes
6 eetlepels olijfolie
Peper

Bereiding
Doe de bouillon en de wortels in een blender en pureer dit. Giet het in een pan en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook en laat het op een medium vuur 8 tot 10 minuten zachtjes koken. Indien nodig kan je de soep verdunnen met een beetje water. Giet de soep in kommen en voeg 2 eetlepels yoghur en wat pompoenpitten toe. Giet er een paar druppels olijfolie bij en wat zwarte peper uit de molen

1 Comment LEFTOVERS: Marokkaanse wortelsoep

Geef een reactie