LAST DAYS OF SUMMER: Aardappelsalade met zalm

dsc_0288
Wat een heerlijk weer in September. Dus kunnen we nog een paar keer buiten eten en genieten van de zomer. Ik maakte deze maaltijdsalade van Jamie Oliver en zoals vaak bij Jamie het was heerlijk. Heel simpel, makkelijk vooraf te maken en past helemaal bij dit lekkere weer. Snel een keer proberen, want voor je het weet zitten we tussen de stoofpotjes en stampotten. Eet smakelijk!
dsc_0204 dsc_0223 dsc_0224 dsc_0288
Ingrediënten
800 gram krieltjes
Zout en peper
200 ml yoghurt
1 citroen, sap en rasp schil
Olie
½ komkommer, geschild
Bosje dille, gesnipperd
Bosje basilicum, blaadjes
400 gram gerookte zalm

Bereiding
Snijd de aardappels door de helft, breng een pan met water met een snufje zout aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Maak ondertussen de dressing. Roer de yoghurt, citroensap, citroenrasp, peper en zout naar smaak door elkaar. Voeg wat olijfolie toe. Giet de aardappelen af en voeg wat zout en peper toe, samen met een beetje olijfolie. Laat 5 minuten staan. Giet vervolgens het meeste van de dressing erover en roer door. Laat de aardappelen afkoelen. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in plakjes van 1/2cm. Voeg de komkommer, dille en basilicum toe aan de aardappelen en roer door elkaar. Snijd de zalm in stukjes en verdeel die over de aardappels en druppel er wat olijfolie over.

Geef een reactie