LASAGNE MET ARTISJOKKEN EN HAM

Lasagne met artisjokken en hamZo makkelijk deze lasagne met artisjokken en ham. Je hoeft geen bechamelsaus te maken en na 30 minuten in de oven kan hij zo op tafel. Deze kan zo op het lijstje van je makkelijke maaltijdrecepten. voorbereiding lasagne lasagne met tomatensaus ham, lasagnevellen voorbereiding laag artisjokken lasagne recept lasagne


Print

LASAGNE MET ARTISJOKKEN EN HAM

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 6.8 dl tomatenpassata 1 fles
  • 320 gram verse lasagnebladen
  • 220 gram gekookte ham
  • 3 bollen mozzarella
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 pot artisjokken gehalveerd

Bereiding

  1. Breng de passata op smak met zeezout en schep een dun laagje in een ovenschaal van 20 x 30 cm. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep een derde van de overgebleven passata over en daarop de helft van de plakken ham, de plakken van 1 bol mozzarella en 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Leg hierop weer een laag lasagnevellen, de helft van de overgebleven passata, alle ham, de plakken van 1 bol mozzarella en 1 eetlepel Parmezaan. Leg de laatste laag lasagnevellen erop. Strooi de artisjokken over de lasagne en verdeel de overgebleven passata, mozzarella en Parmezaan bovenop. Bak de lasagne 30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.