Langzaam gebakken rode uien van Annabel Langbein

Echt een leuk weekendrecept, deze langzaam gebakken rode uien van Annabel langbein. Je zet het in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Ze worden zo lekker. Rode uien zijn zoeter dan witte uien, maar in feite kan je elk soort ui gebruiken voor dit recept. Weer een toppertje van Annabel. Deze en nog meer recepten van Annabel kan je vinden in de Delicious van September 2012.

Ingredienten
6 middelgrote uien, gepeld
125 ml water
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels balsamicoazijn
Paar takjes tijm 
6 theelepels boter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd een dun plakje van de boven- en onderkant van de uien en zet ze in een ovenvaste braadpan met deksel. Giet het water erbij. Besprenkel de uien met de honing en azijn en leg takjes tijm erop. Schep op elke ui een theelepel boter en breng ze op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en stoof de uien 1 1/2 uur. Haal de deksel eraf en laat de uien nog eens 30-45 minuten stoven terwijl je ze geregeld bedruipt met het bakvocht, tot ze gaar zijn, maar nog steeds sappig. Haal de pan uit de oven en gooi de tijm wel. Serveer de uien op aparte bordjes en bedruppel ze met eventueel overgebleven vocht.

3 Comments Langzaam gebakken rode uien van Annabel Langbein

Geef een reactie