Kokoscake van Donna Hay

Ik wilde hem zo maken als op de foto in het boek “seasons” van Donna Hay. Dat is iedere keer weer een uitdaging. Daarnaast vond ik het recept ook leuk. Helaas is het niet zo mooi geworden, maar lekker was ie wel!

Ingrediënten
250 gram boter, op kamertemperatuur
275 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
4 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
80 gram gedroogde kokos
250 ml melk
640 gram poedersuiker, gezeefd
80 ml kokend water

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. klop boter, suiker en vanille-extract met een mixer tot een lichte, luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop steeds goed door. klop dan bloem, kokos en melk er stevig door. Schep het beslag in een god ingevette tulbandvorm van 2,5 liter. Bak in 1 uur gaar. Laat 10 minuten rusten in de vorm en los dan op een rooster om helemaal te laten afkoelen. Roer poedersuiker en kokend water tot een gladde massa. Giet het glazuur over de tulband en laat drogen.

Geef een reactie