Knapperige Appelflappen

Daar is ie dan. Het laatste recept voor 2012. Homemade appelflappen. Geloof me, ze zijn onweerstaanbaar. Wat dit receptje zo leuk maakt, ze zijn in een handomdraai klaar. Zoveel lekkerder dan die voorgebakken dingen. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en hopelijk tot volgend jaar!

Ingredienten
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 kg appels bv. elstar
150 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 citroen
1 eetlepel koekkruimels
1 ei
bloem om te bestuiven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat het bladerdeeg rustig ontdooien. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in niet te grote blokjes. Meng suiker met kaneelpoeder. Meng de appelblokjes in een kom met 100 gram kaneelsuiker, een paar druppels ciroensap en koekkruimels. Bestuif het aanrecht met bloem. Klop het ei los. Rol de vellen bladerdeeg iets dunner uit. Schep het appelmengsel erop. Bestrijk de randen met ei. Vouw het deeg dicht als een driehoek en druk de randen stevig aan. Gebruik een vork of een platte kant van een mes om een het pakketje te dichten. Ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn.

4 Comments Knapperige Appelflappen

Geef een reactie