KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN

KLEVERIGE KIP UIT DE OVENJamie Oliver noemt het niet voor niks “Hit and run” deze kleverige kip uit de oven. En daar houd ik van. Je hoeft er zelf niet zo veel aan te doen, de oven doet het werk. Een heerlijke kip uit de oven die hier vaker gegeten wordt. Deze kleverige kip uit de oven staat dan ook niet voor niets op de favorieten lijst. KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN

KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN
KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN
KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN
Print

KLEVERIGE KIP UIT DE OVEN

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 6 kippendijfilets zonder vel
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal. Snijd de gebelde uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten. Druk de teentjes knoflook met de achterkant van je mes plas, voeg ze toe aan de ovenschaal, rits er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, de balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout toe, Hussel alles goed door elkaar en spreid het zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij.

Het recept komt uit het boek:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.