KITKATTAART

kitkattaartInstagramwaardig is deze kitkattaart zeker. En ik vind dat je hem een keer gemaakt moet hebben. Moeilijk is het niet en ik heb hem al vele malen gemaakt. Alleen al om alle blije gezichten te zien als ik deze op tafel zet. Hoe maak je deze kitkattaart? Lees verderkitkattaart maken kitkattaart bakken kitkattaart dichtsmeren kitkattaart opbouwen met kitkat

Print

KITKAT TAART

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 180 gram chocolade extra puur grof gehakt
  • 100 ml volle melk
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram chocolademousse
  • 1 1/2 zak KitKat mini
  • 1 zak m&m’s crispy

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleiner pan in. Laat daarin de chocolade en melk smelten. Laat 5 minuten afkoelen. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 minuten. klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het volgend is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Controleer na 30 minuten op gaarheid. Steek de sateprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 minuten afkoelen en verwijder de vorm.

    Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 200 gram chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Zet de KitKat’s rechtop rondom de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M’s. Een strik erom en klaar is ie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.