Kippenbouillon uit de Soepkalender

by simkktnl
Er gaat niets boven eigen soep maken, zeker een bouillon trekken geeft een heerlijke geur. Het doet me denken aan de weekenden uit mijn jeugd. Dit recept komt uit de Soep Kalender. Gemaakt door styliste Anya van de Wetering. Ze staat bekend om haar prachtige stylingsproducties en haar heerlijke zelfgemaakte soepen. Ze bundelde haar favoriete recepten en die van familie en vrienden in deze kalender. De kippen bouillon van Marina staat op de kalender op 1 september. 

Ingredienten
1 soepkip
1 ui, grof gesneden
1 prei, grof gesneden
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
takje peterselie
stukje foelie

Bereiding 
Doe de soepkip in de pan en zorg dat deze ruim onder water staat. Verwarm dit en voeg de andere ingredienten toe. Breng dit tegen de kook aan en laat de bouillon ca. 2 uur trekken. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Ik heb de soep veel langer laten trekken, dan ontwikkelt de smaak zich nog beter. De kip heb ik geplukt en later verwerkt in een kippensoep met verse groente. De bouillon is goed in te vriezen.

You may also like

2 comments

Nell Nijssen 9 mei, 2012 - 20:50

He Sim, soep trekken is de most basic thing in life. Héérlijk, als de geuren door je huis trekken. Het maakt mij gelukkig en tevreden. Zo’n gevoel van: laat de winter nu maar komen 😉
Ik zou wel even je recept aanpassen: geen stukje folie erin, maar foelie (en prei)

Reply
Sim kookt 10 mei, 2012 - 19:30

Hi Nell, Thanks ik heb het meteen even gewijzigd 😉

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.