KIP UIT DE OVEN MET SUMAK EN CITROEN

KIP UIT DE OVEN MET SUMAK EN CITROENEen simpel kippetje uit de oven, smaakvol en zo klaar. Kip met citroen en sumak is weer eens wat anders. Sumak wordt gemaakt van de gedroogde, gemalen rode bessen van de sumakstruik. Het rode poeder geeft een friszure en iets pittige smaak aan gerechten en is te koop in Turkse winkels. Ik heb de ingelegde citroen vervangen door gewone citroen. Het is heerlijk en zeker het proberen waard.

KIP UIT DE OVEN MET SUMAK EN CITROEN

Ingrediënten
4 kippenpoten
Handje zwarte olijven
2 theelepels sumak
zout en peper
250 gram rijpe kerstomaatjes
1 citroen in dunne schijfjes
Bladpeterselie, ter decoratie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Verdeel de olijven erover en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi er vervolgens de sumak en wat zout en peper over. Bak de kip 30 minuten in het midden van de oven. Leg de kerstomaatjes en de schijfjes citroen erbij en bak het geheel nog eens 20-30 minuten. Serveer met wat bladpeterselie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.