KIDS PROOF: Crispy drumsticks

DSC_4674De schoolvakanties zijn bijna voorbij, tenminste bij mij in de buurt. Dus nog even genieten van de laatste vrije dagen. En dan gaat niets boven een goed gemarneerd stukje kip. Deze is knapperige kippenpootjes zijn echt verrukkelijk. Je moet ze wel een nachtje in de marinade leggen, maar dan heb je ook wel wat. Kids will love it ! Eet smakelijk (Bron: ZTRD.nl)DSC_4504DSC_4505DSC_4556DSC_4575DSC_4674

Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie + extra om te bakken,
1 theelepel zout
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel serehpoeder
1 theelepel kerriepoeder
8 drumsticks
250 g witte broodkruim of Panko

Bereiding
Meng de zonnebloemolie met de sambal en specerijen, wentel de drumsticks erdoor en laat ze een nachtje afgedekt met plasticfolie in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 190 geraden. Neem de kip uit de marinade en wentel ze één voor één door het broodkruim zodat het vlees een mooi laagje krijgt. Leg ze op de bakplaat besprenkel ze met wat olie en bak ze ca. 40 min. tot ze gaar, mooi bruin en crispy zijn.

 

Geef een reactie