KIDS FAVORITE: Krokante fish fingers

IMG_5756Kinderen lusten vaak geen vis, maar vissticks vinden ze heerlijk. Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen. Zelf gemaakte vissticks zijn de beste. Moeilijk is het echt niet. Je zet een paar bakjes klaar met de ingrediënten je snijd de vis in stukjes, brengt ze op smaak met peper en zout. je haalt ze 1 voor 1 door de bloem, ei en paneermeel. Dan even in de frituur en klaar ben je. En de kinderen? Die gaan genieten. (Bron: Yvette van Boven – Libelle 2012)IMG_5737IMG_5743IMG_5752IMG_5756Ingrediënten
100 gram bloem
200 gram verse broodkruim, paneermeel of panko
3 eieren, los geklopt
500 gram kabeljauwfilet, van dezelfde dikte
versgemalen peper en zout
olie om in te frituren

Bereiding
Verwarm de olie tot 190 graden. Giet de bloem, de paneermeel en de eieren in drie aparte diepe borden. Snijd de kabeljauw in repen van dezelfde grootte en dikte. Bestrooi ze met peper en zout. haal ze eerst door de bloem, klop het overtollige eraf, haal ze dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur ze 3-4 minuten in delen in de hete olie. Keer ze af en toe. Schep ze met een schuimspaan uit het vel en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Geef een reactie