KIDS FAVORITE: Home made vissticks

IMG_0516 (1) Vissticks vinden kinderen natuurlijk altijd lekker. Maar als je ze bakt in een pan met boter/olie wordt het wel een calorierijk gerecht. Deze bak je in de oven en zijn eigenlijk net zo lekker, eigenlijk zijn ze lekkerder. Krokant worden ze toch wel. Door de toevoeging van de kruiden is het een leuke variatie op de simpele visstick.

DSC_9188 DSC_9198 DSC_9203 IMG_0516 (1)

Fish fingers,

Ingredienten
110 gram broodkruim
1 ½ theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
Bloem
Ei
Witvis filet naar keuze, in repen van 7 cm
Olijfoliespray
Citroenpartjes, erbij

Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart. Meng het broodkruim, de oregano, de knoflook en het zout door elkaar. Wentel de fish fingers door de bloem, het ei en dan de broodkruim. Leg de fish fingers op de bakplaat. Spuit er licht olijfoliespray over, keer ze om en spuit ook de andere kant in. Bak ze 8 minuten, zet de oven dan op de grillstand en grill ze in 1 – 2 minuten bruin. Serveer direct met wat partjes citroen.

 

Geef een reactie