KERSTSLINGER VAN PEPERKOEK DONNA HAY

by simkktnl

Een Kerstslinger van peperkoek staat op de voorkant van het Kerstkookboek van Donna Hay. Dat moet je toch een keer zelf proberen na te maken. Het recept is simpel en daarna moet je een beetje freubelen. Het eindresultaat mag er zijn vind ik zelf. Naast deze slinger staan er nog veel andere leuke ideeën in met koekjes. een kerstboom, een krans, adventskalender. Zeker de moeite waard om zelf eens uit te proberen.

Print

KERSTSLINGER VAN PEPERKOEK DONNA HAY

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten boter, zacht
  • 90 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 230 gram golden syrup
  • 375 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel baking soda, gezeefd
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden

Bereiding

  1. Klop de boter en suiker in een mengkom van een rekenmachine 10-12 minuten of tot je een bleke romige massa hebt.

  2. Schraap de wanden van de kom schoon, voeg de golden syrup, bloem, bakingsoda, gember en de koekkruiden toe. Klop tot een soepel deeg.

  3. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 140 graden.

  4. Bekleed een bakplaat met pakpapier. Steek met verschillende vormen koelstekers uit. Steek kleine gaatjes in het deeg (voor de lintjes). Ik gebruikte de achterkant van een klein vorkje.

  5. Leg de koekjes op de pakplaat en bak ze in 20-22 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en droog aanvoelen.

  6. Laat ze volledig afkoelen. Rijg de koekjes aan een lang lint.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.