Karnemelk fruitijsjes uit Delicious puur 2012

Voordeel van een dagje vrij is tijd hebben om naar de markt te gaan. Lekker al dat verse fruit. Met het warme weer van de afgelopen dagen is er niks lekkerder dan een ijsje. Deze komt uit het tijdschrift Delicious, puur 2012. Heel snel en makkelijk te maken en eigenlijk kan je er je fantasie op loslaten. De combinatie van karnemelk en fruit maakt het een fris, gezond en heerlijk tussendoortje. (Tip) Ik kocht bij de blokker deze ijsvormpjes. Het resultaat smaakte naar meer.

Ingredienten
200 ml karnemelk
200 gram goed pureerbaar fruit
5 eetlepels honing 

Bereiding
Pureeer het fruit naar keuze in een blender of met de staafmixer. Roer de karnemelk er handmatig door zodat het niet helemaal egaal gemengd is en zout naar smaak met honing. Giet het in ijslolly-vormpjes of plastic bekertjes en zet 6 uur in de vrieser. Steek na 2 uur de stokjes erin en laat verder bevriezen. Om de ijsjes uit de vorm te halen, houd je ze heel even onder de warme kraan.  

Geef een reactie