JOY OF BAKING: Chocoladetaartje met framboos

DSC_6369Het eerste taartje van de taartenweek is een simpele. We houden van simpel op maandag. De combinatie van chocolade en frambozen is onweerstaanbaar. Echt niet moeilijk en zo klaar, alleen de chocoladevulling moet je van tevoren maken.  De ingredienten hieronder zijn voor twee gebakjes.DSC_6184DSC_6195DSC_6225DSC_6315DSC_6369

Ingrediënten
50 ml slagroom
50 gram chocolade extra puur, in stukken
2 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel witte basterdsuiker
2 eetlepels frambozenjam
1/2 bakje frambozen

Bereiding
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat de chocoladeroom in de pan afkoelen en 1 uur op kamertemperatuur opstijven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed te taartvormpjes met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Meng de cacaopoeder met de suiker en bestrooi het bladerdeeg hiermee. Bak de taartbodempjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk elk taartbodempje met 1 eetlepel jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met frambozen.

 

1 Comment JOY OF BAKING: Chocoladetaartje met framboos

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #9 - SimKookt

Geef een reactie