JOY OF BAKING: Aardbeiencharlotte

IMG_0060Tijd voor een feestelijke taart. Dit recept kreeg ik ooit van een collega en ik moet je zeggen dat hij heel erg in de smaak viel. Een charlottevorm had ik niet, dus een gewone bakvorm gebruikt. En dat ging prima. Het enige wat ik moest doen was de lange vingers iets inkorten. Deze taart kost wat meer tijd maar dan heb je een echte verwennerij.DSC_5748DSC_5749DSC_5758DSC_5783DSC_5788DSC_5789DSC_5803IMG_0056IMG_0057IMG_0060

Ingrediënten
400 gram aardbeien
4 gelatine blaadjes
2 dl slagroom
100 gram fijne kristalsuiker
250 gram banketbakkersroom (voor recept zie “frambozentaart”)
18 lange vingers
extra aardbeien voor decoratie

Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd de helft van de vruchten in vieren. Pureer de rest en zeef het sap. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, verwarm de aarbeienpuree en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat het afkoelen en geleiachtig worden. Klop de slagroom, voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot de room in stijve pieken blijft staan. Spatel de aardbeiengelei door de banketbakkersroom, gevolgd door de slagroom en tot slot de stukjes aardbei. Bekleed een charlottevorm met plasticfolie. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten rondom tegen de rand en vul de vorm met de aarbeienmousse. Zet de vorm 24 uur weg en stort de charlotte.

Geef een reactie