JOY OF BAKING: Aardbeiencharlotte

AardbeiencharlotteTijd voor een feestelijke taart. Dit recept kreeg ik ooit van een collega en ik moet je zeggen dat hij heel erg in de smaak viel. Een charlottevorm had ik niet, dus een gewone bakvorm gebruikt. En dat ging prima. Het enige wat ik moest doen was de lange vingers iets inkorten. Deze Aardbeiencharlotte kost wat meer tijd maar dan heb je een echte verwennerij.AardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotteAardbeiencharlotte

Ingrediënten
400 gram aardbeien
4 gelatine blaadjes
2 dl slagroom
100 gram fijne kristalsuiker
250 gram banketbakkersroom (voor recept zie “frambozentaart”)
18 lange vingers
extra aardbeien voor decoratie

Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd de helft van de vruchten in vieren. Pureer de rest en zeef het sap. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, verwarm de aarbeienpuree en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat het afkoelen en geleiachtig worden. Klop de slagroom, voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot de room in stijve pieken blijft staan. Spatel de aardbeiengelei door de banketbakkersroom, gevolgd door de slagroom en tot slot de stukjes aardbei. Bekleed een charlottevorm met plasticfolie. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten rondom tegen de rand en vul de vorm met de aarbeienmousse. Zet de vorm 24 uur weg en stort de charlotte.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.