JAPANSE WOKGROENTE MET KIP EN RIJST

JAPANSE WOKGROENTE MET KIP EN RIJSTIk eet graag gezond, lekker en makkelijk. Deze Japanse wokgroente met kip en rijst is zo’n recept. Ik gebruikte een zak Japanse wokgroente met rode ui, peultjes en champignons. Als je durft, gewoon een beetje experimenteren en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.

Print

JAPANSE WOKGROENTE MET KIP EN RIJST

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in reepjes
  • 400 gram wokgroente
  • 1 teen knoflook geperst
  • 400 ml bouillon
  • 1 eetlepel maizena opgelost in een beetje water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Zet een grote pan/wok op het vuur en verhit de olie. Doe de knoflook, 1 eetlepel sojasaus en de kip in de pan. Bak de kip goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en verhit weer een beetje olie. Voeg de groente toe en wok (al roerend) ze op een hoog vuur enkele minuten. Doe de kip terug in de pan. Giet de bouillon erbij samen met de soja, vissaus en de maïzena. Laat op een laag vuur pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden (ongeveer 10 minuten). Bij mij bleef het vrij nat, maar ook dan is het echt een heerlijk gerecht. Lekker met rijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.